Proppa i sig kött ända in i hjärtinfarkten

Hur kan det komma sig att köttkonsumtionen ökar igen? Tidningarna är fulla av vegetariska recept och vi är många som har dragit ner på köttet.
http://supermiljobloggen.se/nyheter/2013/12/kottrekord-i-ar-igen

Den enda förklaringen jag kan se är att det finns de som proppar i sig kött som aldrig förr. Och då är det inte lite fläsk i ärtsoppan utan stora feta köttbitar. Vad de kommer ifrån spelar ingen roll för de här personerna.

Det kan gärna vara processat intill oigenkännlighet i någon snabbmatsrätt. Märks inte att det är häst eller kanske råtta?
Och ja, det är en man jag ser framför mig. En äldre rundlagd man påväg mot hjärtinfarkten, eller en ung kille som äter snabbmat varje dag.

Det skulle ju också kunna vara en matlagningsontresserad person som inte missar Per Morberg när han lagar sina stekar och köttgrytor på TV. Sorry, Per, men att köttet du lagade till kom från en ekologiskt uppfödd gris från granngården gick inte riktigt fram – receptet är ju samma.

Och det här med ”pulled pork” sönderkokt griskött – gärna färdiggjort. Ursäkta men hur kan man bli så djävla lurad?

Härligt att kunna vara elak såhär nära julafton. Den friheten kan man ta sig när man inte ens vill ha några julklappar.

Önskar er alla en riktigt god jul!

3 kommentarer

Filed under mat

3 responses to “Proppa i sig kött ända in i hjärtinfarkten

  1. Det var ord och inga visor 🙂 Tror det ligger mycket i din spaning, att den manliga delen av släktet står för övertonerna i köttkonsumtionen. Önskar dig och de dina en ljus och glädjefylld helg!

  2. Bra skrivet:)
    Ha det gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s