Humlor och bin – viktigare än du tror | SVT.se

http://www.svt.se/naturfilm/humlor-och-bin-viktigare-an-du-tror

Chockad efter att ha sett den dokumentären på Svt. Våra bin och humlor håller på att dö ut. Istället köper man in en kartong ”snabbhumlor”. Problemet är att de sprider sjukdomar till vilda bin och humlor. Vad som ytterligare skadar dem är jättestora fält av bara en gröda och giftbesprutning. Det är vi människor och vår höga levnadsstandard som är skuld till det hela. Vi måste ha allt året om oberoende av säsongen. Och de flesta av oss lever i städer långt ifrån livsmedelsproduktionen. Ännu ett skäl till att äta ekologisk mat och att äta efter säsong.

4 kommentarer

Filed under övrigt

4 responses to “Humlor och bin – viktigare än du tror | SVT.se

  1. Visst är det hemskt att vi håller på att ta död på oss själva genom att utrota bi och humlor som hjälper oss få mat på bordet.

  2. Den största biologiska variationen finns tydligen i städerna nu för tiden – sjukt. Tänk på det alla som har en trädgård – gå förbi hyllan med gift! Det finns andra lösningar på problemen i trädgården, bara att googla.

  3. Tänkvärd film, hoppas många får upp ögonen. Jag tillverkade biholkar i trädgården hemma, ingen stor ansträngning men förhoppningsvis kan jag gynna några arter till fortsatt överlevnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s