Vinnare #budgettips

Nu har jag utsett en vinnare i tävlingen om bästa budgettips!

Det kom in flera bra tips, som att vädra kläder istället för att tvätta, att delta i klädbytardagar istället för att köpa nytt och att låna på biblioteket istället för att köpa böcker och DVD-filmer se alla i kommentarsfältet.  Det som jag tyckte stod ut och som inte låg för nära de jag redan nämnt i inlägget om 11 budgettips för miljön, handlade om att minska sitt bilkörande och kom från signaturen Ekot:

Samordna transporter om bil behövs, erbjud dig att ta med grannens skräp till återvinningscentralen, nästa gång gör hen likadant. Kanske någon mer på gatan som behöver åka till stormarknaden? Blir trevligt att umgås samtidigt, kanske kan ni dela på en storpack. Uträtta fler ärenden den gång du ändå är ute och kör, så kan det dröja länge till nästa gång.

Det passar bäst för de som har bil och vill minska sitt bilkörande. I vår familj använder vi ofta bilen till att köra barnen till träning (mest under vinterhalvåret). Där skulle vi kunna bli bättre på att ta med oss ytterligare ett barn eller låta vårt barn åka med någon annan. Nu är våra barn så stora att det inte är nödvändigt att vi är med varje gång, men samtidigt för små för att ta sig dit själva. Om vi föräldrar hjälps åt sparar vi också tid och gör att vi slipper stressa lika mycket. Om det känns pinsamt att fråga om barnet kan åka med, tänk så här: Om de tar med vårt barn, så vågar de be oss ta med deras barn nästa gång. Barn och föräldrar kan också samåka till matcher eller tävlingar som ligger längre bort. (TIPS! Läs också inlägget om miljövänlig hockey.)

Ekot maila namn och adress till lisaa.mansson@gmail.com så ska du få ditt pris!

Lämna en kommentar

Under Om bloggen, resor

Lämna en kommentar